Ulusal
1 Aralık 2022

Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri Şanlıurfa’da Düzenlendi

Türkiye Yeterlilikler Sistemi ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TUYEP) için Teknik Yardım Projesi kapsamında düzenlenen Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günlerinin üçüncü etkinliği Şanlıurfa’da 01 Aralık 2022 tarihinde Dedeman Hotel’de gerçekleştirildi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin uygulanması ve bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmalarının desteklenmesi yoluyla işgücü piyasasına nitelikli işgücü sağlanmasını amaçlayan projenin bölge paydaşlarının bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu başkanı Adem CEYLAN tarafından gerçekleştirildi.

Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Sınav ve Belgelendirme Süreçlerine ayrıntılı bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte Avrupa’da Ulusal Yeterlilik Sistemleri de proje uzmanları tarafından tanıtıldı. Nitelikli işgücünün ve belgelendirilmiş yetkinliklerin öneminin vurgulandığı etkinlikte Mesleki Yeterlilik Kurumunun bu alanda yaptığı çalışmalar aktarıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Yaklaşımına ilişkin güncel gelişmelere dair sunum gerçekleştirildi. Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi hakkında konu uzmanları tarafından bilgiler verildi. Etkinliğe, Şanlıurfa’da iş ve meslek örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda eğitimci ve akademisyen katılım sağladı.

Etkinlikten Görüntüler

Etkinlikten Görüntüler 1/3
Etkinlikten Görüntüler 2/3
Etkinlikten Görüntüler 3/3