Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri Kahramanmaraş'ta
29 Kasım 2022

Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri Kahramanmaraş’ta

TUYEP Projesi kapsamında Ulusal Yeterlilik Sistemi (UYS) hakkında farkındalık artırma amacıyla düzenlenen UYS Tanıtım Günleri’nin ikincisi 29 Kasım 2022 tarihinde Kahramanmaraş Wyndham Ramada Hotel’de gerçekleştirildi.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin uygulanması ve bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmalarının desteklenmesi yoluyla işgücü piyasasına nitelikli işgücü sağlanmasını amaçlayan projenin bölge paydaşlarının bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmaları Mesleki Yeterlilik Kurumu başkanı Sn.Adem CEYLAN ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Hayrettin GÜNGÖR tarafından yapıldı.

Etkinlikte öncelikle Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Sınav ve Belgelendirme Süreçleri hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Ardından Avrupa’da Ulusal Yeterlilik Sistemlerinin kullanımına ilişkin bilgiler verildi ve nitelikli iş gücünün faydaları aktarıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Yaklaşımına ilişkin güncel gelişmelere değinildiği sunum gerçekleştirildi. Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi hakkında konu uzmanları tarafından bilgiler verildi. Etkinliğe, Kahramanmaraş’ta bulunan ulusal ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinlikten Görüntüler

Etkinlikten Görüntüler 1/2
Etkinlikten Görüntüler 2/2