Türkiye
6 Aralık 2022

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Sakarya’da Tanıtıldı

TUYEP Projesi kapsamında düzenlenen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Sakarya Tanıtım Günü Etkinliği 6 Aralık tarihinde Sakarya Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Yükseköğretim Kurumları, meslek kuruluşları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmalarını Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Sayın Adem CEYLAN ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Mehmet SARIBIYIK’ın yaptığı etkinlikte MYK Uzmanları, Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Yaklaşımına ilişkin güncel gelişmelere değinerek ve bu kapsamda kullanılan önemli araçlar arasında yer alan Avrupa Yeterlilik Çerçevesi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Europass hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’ne yerleştirilmesi sürecinde değinilerek ve Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulunulduğu etkinliğin son bölümünde konu uzmanlarından oluşan tanıtım ekibi tarafından konukların soruları yanıtlandı.

Etkinlikten Görüntüler

Etkinlikten Görüntüler 1/3
Etkinlikten Görüntüler 2/3
Etkinlikten Görüntüler 3/3